درست است که حرکت جنین در دوران بارداری احساس خوشایند و تازهای را برای مادران ایجاد میکند اما در برخی از مواقع ممکن است این نگرانی برای افراد ایجاد شود که آیا این مقدار از تحرک در جنین طبیعی است. به طور کلی وجود نگرانیهایی در این دوران برای مادران امر طبیعی است اما با تحقیق کافی و مراجعه به یک متخصص میتوان به نگرانیها خاتمه داد. در این مقاله قصد داریم تمام نکات را مورد بررسی قرار دهیم.
انواع حرکات جنین در بارداری
دوران بارداری یکی از زمانهایی است که نگرانیهای بسیاری را برای مادران ایجاد میکند و در اغلب موارد مادران در این دوران به فکر مراقبتهای دوران بارداری هستند. بهتر است بدانیم علاوه بر رعایت مراقبتها، مادران در این دوران با حرکت بیش از اندازه جنین دچار نگرانیهای بسیاری میشوند. در ابتدا توجه داشته باشید با گذشت زمان بارداری حرکت جنین نیز افزایش پیدا میکند. در ادامه به انواع مختلف حرکت بارداری اشاره میکنیم:
حرکات اولیه جنین
همانطور که پیشتر بیان کردیم حرکت جنین با گذشت زمان افزایش پیدا میکند اما در ابتدا بهتر است توجه داشته باشیم که در اوایل بارداری که معمولا بین 7 تا 9 هفته است، جنین شروع به حرکتهای ناگهانی و کوچک میکند. بهتر است بدانیم که این حرکات نشانه رشد و توسعه طبیعی جنین است. به بیان دیگر حرکت جنین حاکی از آن است که سیستم عصبی و عضلات آن در حال رشد و پیشرفت است. همانطور که پیشتر بیان کردیم با گذشت دوران بارداری حرکت جنین از ساده و غیر اراده به حرکات پیچیده و هماهنگ تبدیل میشود. همچنین بهتر است بدانیم اهمیت این موضوع با گذشت زمان بیشتر میشود.
ممکن است مادران در این دوره بر این تصور باشند که حرکت جنین را احساس میکنند. بهتر است بدانیم این تصور اشتباه است و این حرکات قابل احساس نیستند. علت این موضوع آن است که حرکات جنین هنوز بسیار کوچک است و این موضوع باعث میشود حرکات قابل تشخیص نباشد. اما بهتر است توجه داشته باشید قابل تشخیص نبودن این حرکات از اهمیت تحرک جنین نمیکاهد.
به طور کلی حرکات اولیه جنین در هفتههای 7 تا 9 بارداری بخشی از فرآیند پیچیده رشد و توسعه او هستند که به تدریج به حرکات قویتر و قابل تشخیصتری تبدیل میشوند.
در نهایت میتواند بیان کرد که وجود علائمی در این مانند حرکت جنین یا خونریزی در دوران بارداری نگرانیهای بسیاری برای مادران رقم میزند که در این مقاله قصد داریم به بررسی کامل حرکات جنین بپردازیم. همراه ما باشید تا به بررسی کامل بپردازیم.
حرکت جنین در سه ماهه دوم بارداری
پیشتر بیان کردیم که مادران در اوایل بارداری حرکت جنین را احساس نمیکنند اما این سوال برایمان مطرح میشود که از چه زمانی ممکن است حرکت جنین برای مادر قابل تشخیص باشد؟ در پاسخ به این سوال میتوان بیان کرد که در حدود هفته 16 حرکات جنین قویتر میشود. در این دوران ممکن است جنین اقدام به مشت زدن و یا لگد زدن کند که مادر آن را احساس میکند. به مرور زمان این حرکات قویتر میشود. بسیاری از ما شنیدهایم که موقعیت جنین تغیر میکند. درباره این جمله میتوان بیان کرد که جنین در این بازه زمانی حرکات چرخش و پیچ و تاب انجام میدهد که این موضوع در نهایت میتواند منجر به تغییر موقعیت بدن جنین شود.
نکته دیگری که باید توجه داشته باشیم آن است که در این دوران جنین قادر به حرکت دست، پا و سر خود است. همانطور که پیشتر اشاره کردیم حرکات منظمتر جنین حاکی از آن است که جنین توسعه و رشد طبیعی خود را دارد و این اطمینان را به پزشک و مادر میدهد.
کاهش حرکات جنین
در برخی از مواقع ممکن است با مصرف میوعه ممنوعه در بارداری و یا انجام فعالیت سنگین نگرانی بسیاری برای مادر رقم بزند اما در صورت بروز علائم نگران کننده بهتر است در اسرع وقت به پزشک برای بررسی وضعیت مراجعه کنید. در ابتدا بهتر است بدانیم این حرکات در این بازه زمانی شبیه به لرزشهای ملایم استو در این دوران است که ارتباط مادر با جنین بیشتر شده و این ارتباط باعث میشود از سلامت و رفاه او اطمینان پیدا کنند..
حرکت جنین در سه ماهه سوم
پیشتر در این مقاله بیان کردیم که با گذشت زمان حرکت جنین پیچیدهتر میشود. در نتیجه در سه ماهه سوم بارداری حرکات کششی و پیچشی جنین افزایش پیدا میکند. در نهایت میتوان بیان کرد که مشت چنین در این دوران قوی و منظم میشود. در این بازه زمانی تشخیص حرکت جنین برای مادر بسیار راحت است.
حرکات خاص جنین در دوران بارداری
بسیاری از ما ممکن است نام سکسکه جنین را شنیده باشیم و این سوال برایمان مطرح شده باشد که که منظور از سکسکه جنین چیست. بهتر است بدانیم سکسه یک نوع حرکت خاص جنین است که به طور معمول از سه ماهه دوم به بعد ممکن است رخ دهد. حس کردن این حرکات برای مادر مانند حرکات کوچک و متناوب است. همچنین ممکن است جنین حرکاتی مانند تنفس انجام دهد که نشان دهنده تمرین تنفس بعد از تولد است..
حرکات نگران کننده جنین چیست؟
حرکات جنین در دوران بارداری میتواند اطلاعات زیادی در مورد وضعیت سلامتی او ارائه دهد. در زیر برخی از نشانههای حرکات نگرانکننده جنین آورده شده است که میتواند نشاندهنده مشکلات احتمالی باشد و نیاز به مشورت با پزشک دارد:
- کاهش ناگهانی در حرکات جنین: اگر حرکات جنین به طور ناگهانی کاهش یابد یا متوقف شود، این میتواند نشانهای از مشکل باشد. معمولاً توصیه میشود که مادران روزانه تعداد حرکات جنین خود را شمارش کنند.
- عدم حرکت جنین برای مدت طولانی: اگر جنین به مدت چند ساعت حرکت نکند، این نیز میتواند نگرانکننده باشد و نیاز به بررسی توسط پزشک دارد.
- حرکات غیرعادی یا ضعیف: حرکات جنین معمولاً باید قوی و پیوسته باشند. حرکات ضعیف یا غیرعادی میتواند نشانهای از مشکلات جدی باشد.
- افزایش ناگهانی در حرکات جنین: در برخی موارد، افزایش ناگهانی و غیرطبیعی حرکات جنین نیز میتواند نگرانکننده باشد.
- عدم تغییر در الگوی حرکات جنین: هر جنین معمولاً یک الگوی خاص حرکتی دارد. اگر این الگو به طور ناگهانی تغییر کند، میتواند نشانهای از مشکل باشد.
نتیجهگیری
حرکت جنین در دوران بارداری تجربهای منحصر به فرد و ویژه برای هر مادر است و میتواند به شکلهای مختلفی تجربه شود. در این مقاله تمام نکات لازم را مورد بررسی قرار دادیم.