دکتر شهرزاد تهرانی

اصول مهم خانه تکانی در بارداری

بارداری یکی از شیرین‌ترین دوران زندگی بانوان است. در این دوران رعایت نکاتی مثل خانه تکانی در بارداری از مهمترین نکات به‌شمار می‌رود. در نتیجه بهتر است با این نکات آشنا شویم تا از بروز عوارضی جبران ناپذیر جلوگیری کنیم. همراه ما تا انتهای مقاله باشید.

خانه تکانی در بارداری

خانه‌تکانی در بارداری خطرناک است؟

یکی از سوالات بانوان در روز‌های نزدیک عید آن است که آیا خانه تکانی برای خانم‌های باردار خطرناک است؟ برخی از مادران باردار به دلایلی دچار وضعیت خاصی می‌شوند که باعث می‌شود پزشک برای آنان استراحت مطلق را تجویز کند. در نتیجه این افراد باید از انجام فعالیت‌های سنگین جدا خودداری کنند. اگر متخصص زنان برای شما هم استراحت مطلق را تجویز کرده است بهتر است فعالیت‌های خانه تکانی را به شخص دیگری واگذار کنید. درست است که نظافت خانه برای زنان باردار بسیار مهم است اما سعی کنید حساسیت را نسبت به تمیز کردن بیش از حد خانه در دوران بارداری کنار بگذارید. چرا که اولویت و مهمترین نکته در این دوران سلامت مادر و جنین است. اگر تصمیم به تمیز کردن منزل گرفتید، توجه داشته باشید که از استفاده مواد شیمیایی و بلند کردن اجسام سنگین جدا خودداری کنید. به طور کلی مواردی که باید برای تمیز کردن منزل در دوران بارداری رعایت شود شامل: 

  • عدم استفاده از مواد ضدعفونی کننده: توجه داشته باشید در حین نظافت خانه، از مواد ضدعفونی کننده استفاده نکنید. این موضوع بسیار مهم به‌شمار می‌رود چرا که می‌تواند سلامت مادر و جنین را به خطر بیندازد. به بیان دیگر رایحه و گازی که از مواد شوینده و ضد عفونی کننده خارج می‌شود می‌تواند سلامت جنین را به خطر بیندازد. در نتیجه از استفاده این مواد جدا خودداری کنید. همچنین اگر شخص دیگری در حال نظافت منزل شما است، بهتر است از آن منطقه فاصله بگیرید، از وجود تهویه مناسب غافل نشوید و حتما از ماسک استفاده کنید.
  •  استفاده از دستکش: در هنگام تمیز کردن خانه، از دستکش استفاده کنید تا پوست خود را از تماس مستقیم با آلودگی‌ها محافظت کنید.
  •  تهویه مناسب: همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم تهویه مناسب از اهمیت ویژه‌ای در دوران بارداری برخوردار است. در نتیجه هنگام نظافت، اطمینان حاصل کنید که فضا دارای تهویه مناسب است. باز کردن پنجره‌ها یا استفاده از سیستم تهویه مناسب می‌تواند به جریان هوای تازه کمک کند و از تجمع بوی ناخوشایند جلوگیری کند.

بیشتر بخوانیم: دیابت بارداری

  • خودداری از فعالیت‌های خطرناک: توجه داشته باشید که تنها آسیبی که می‌تواند به جنین برسد از سمت شوینده‌ها و مواد ضدعفونی کننده نیست. به عبارتی دیگر انجام فعالیت‌های سنگین نیز می‌تواند سلامت جنین را به خطر بیندازد. در نتیجه در هنگام نظافت، از انجام فعالیت‌هایی که به شدت فشار روی بدن می‌آورند یا ممکن است منجر به صدمه شود، پرهیز کنید. برای مثال، جابجایی اشیاء سنگین، تمیز کردن پنجره‌ها و شیشه‌ها و کشیدن فرش‌های سنگین را به دیگران واگذار کنید.
  • استراحت مناسب: اگر تصمیم به نظافت منزل گرفتید، از استراحت بین فعالیت‌ها غافل نشوید. به بیان دیگر در حین نظافت خانه،بهتر است به بدنتان استراحت کافی بدهید. از انجام فعالیت‌های جسمانی زیاد و خسته‌کننده خودداری کنید و در صورتی که احساس خستگی کردید بهتر است کار و نظافت را متوقف کرده و استراحت کنید.
  • جلوگیری از تماس با گرد و غبار: در حین تمیز کردن خانه، از تماس مستقیم با گرد و غبار خودداری کنید. استفاده از ماسک صورت می‌تواند از تنفس ذرات معلق در هوا جلوگیری کند.
00:58
truncate dir-rtl

مراحل زایمان سزارین

  •  دریافت کمک:  توجه داشته باشید خانه تکانی برای مادران باردار به تنهایی ممنوع است. در نتیجه بهتر است از کمک دیگران در فعالیت‌های خانگی بخصوص وقتی که تصمیم جابجایی اشیا سنگین دارید و…، استفاده کنید.

مطمئن شوید که همیشه به بدن و سلامتی خود اهمیت می‌دهید و در صورت بروز هرگونه ناراحتی یا سوال، با پزشک خود مشورت کنید. همچنین، برنامه ریزی مناسب برای انجام نظافت و تقسیم وظایف با خانواده و دیگر اعضای خانه می‌تواند به کاهش بار فعالیت‌های خانگی شما کمک کند. نکته دیگری که باید به آن توجه کنید، مراقبت‌های بارداری است که فعالیت خانه تکانی بخشی از آن است.

خطرات و عوارض خانه تکانی در بارداری چیست؟

در برخی مواقع ممکن است تصور کنیم که قعالیت‌هایی مانند خانه تکانی نمی‌تواند خطری برای مادران باردار داشته باشد. اما باید بدانیم این تصور اشتباه است. به طور کلی انجام خانه تکانی بدون رعایت نکات اصولی می‌تواند خطراتی را برای فرد رقم بزند از جمله:

  • صدمات فیزیکی: حرکت غیر منظم و تکان‌های شدید می‌توانند باعث صدمات فیزیکی شوند. ضربه به شکم، سقوط و صدمات دیگر می‌توانند خطرناک باشند و منجر به آسیب دیدن جنین یا خطر ایجاد بروز نارسایی رحمی گردن رحم شوند.
  •  افزایش خطر زایمان زودرس: یکی دیگر از آسیب‌ها و خطراتی که می‌تواند خانه تکانی برای مادر باردار داشته باشد، زایمان زودرس است. به بیانی دیگر این فعالیت‌ها و ضربات به شکم ممکن است باعث ایجاد تنش و انقباضات زودرس رحم شود و زایمان زودرس را به دنبال داشته باشد. همانطور که می‌دانیم زایمان زودرس می‌تواند با مشکلات جنینی و عوارض جدی برای مادر همراه باشد.
  • افزایش خطر ایجاد تنش و استرس: خانه تکانی و ناپایداری می‌تواند استرس و نگرانی زن باردار را افزایش دهد. استرس زن باردار می‌تواند تاثیرات منفی بر روی سلامت روانی و فیزیکی او و جنین داشته باشد.

بیشتر بخوانیم: مسمومیت بارداری

بهتر است زنان باردار از فعالیت‌هایی سنگین، خودداری کنند. در صورت لزوم انجام کارهایی مانند جابجایی اشیا سنگین یا حمل و نقل بسته‌های سنگین، بهتر است از کمک دیگران استفاده کنند. همچنین بهتر است که با پزشک خود مشورت کنید و راهنمایی‌های او را در مورد فعالیت‌های مجاز و خطرات خاص خانه تکانی در بارداری دریافت کنید.

نتیجه‌گیری

خانه تکانی در بارداری دارای اصول و نکاتی است که با رعایت آن می‌توانید از بروز عوارضی جبران ناپذیر پیشگیری کنید. توجه داشته باشید برای انجام فعالیت‌هایی مانند خانه تکانی از متخصص و پزشک خود تایید بگیرید.

لوگو دکتر شهرزاد تهرانی

دکتر شهرزاد تهرانی

دکتر شهرزاد تهرانی متخصص زنان و زایمان نازایی و زیبایی هستند که از دانشگاه شهید بهشتی فارغ التحصیل شدند. ایشان همچنین دارای بورد تخصصی، عضو هیئت علمی و عضو انجمن جراحان زنان هستند. ایشان در حال حاضر 12 سال است، که مشغول طبابت می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا

شبکه های اجتماعی ما را دنبال کنید