درمان افتادگی رحم شامل روش های مختلفی می شود که بسته به شرایط فرد توصیه می شود. همانطور که می دانید، میزان افتادگی رحم متفاوت است، بنابراین برای درمان این عارضه، در وهله اول، لازم است که میزان شدت و علائم آن تشخیص داده شود. روشهای مختلفی برای تشخیص افتادگی رحم وجود دارد که میتوانید با مراجعه به پزشک متخصص زنان صورت بگیرد و متناسب به شرایط شما گزینه درمانی توصیه شود. در این مطلب می خواهیم به روش های درمانی این عارضه و همچنین تشخیص آن بپردازیم.
چگونه افتادگی رحم تشخیص داده میشود؟
اگر نسبت به افتادگی رحم مشکوک هستید، بهتر است که به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید. پزشک متخصص برای تشخیص این مشکل معمولا از معاینه لگن استفاده میکند. همچنین از شما در مورد علائم سوال می شود.
در قدم بعدی، باید ماهیچههای لگن خود را به گونه ای سفت و منقبض کنید که انگار قصد متوقف کردن جریان ادرار را دارید. این تست برای بررسی قدرت عضلات لگن انجام میشود. در صورت داشتن بیاختیاری ادرار آزمایشاتی برای عملکرد مثانه تجویزمی شود. در آخر پزشک شما پرسشنامه ای را در اختیارتان قرار میدهد تا تاثیر این علامتها را بر روی سبک زندگی شما ارزیابی کند. معاینات دیگری نیز وجود دارند که عبارتند از:
- اگر پزشک احتمال دهد که افتادگی رحم کامل داشته باشید، احتمالا برای شما سونوگرافی را تجویز کند.
- تصویربرداری MRI نیز میتواند در تشخیص این عارضه کمک کند.
پس از این که تستهای افتادگی شما مثبت شد، باید نسبت به درمان افتادگی رحم اقدام کنید.
گزینههای درمانی افتادگی رحم چیست؟
در صورتی که دارای افتادگی رحم باشید، میتوانید برای درمان افتادگی رحم اقدامات مختلفی را انجام دهید. در صورتی که افتادگی شما شدید باشد، باید با پزشک خود برای دریافت بهترین روش درمانی مشورت کنید. در ادامه این موارد و گزینههای درمانی را شرح میدهیم:
درمان های غیر جراحی
اگر علائم شما را نگران می کند یا باعث می شود هنگام انجام فعالیت های روزانه خود احساس راحتی نکنید، گزینه های درمانی جایگزین را با پزشک خود در میان بگذارید. تغییر در سبک زندگی، مانند کاهش وزن، ممکن است مفید باشد.
ورزش
ورزش کردن میتواند در درمان افتادگی رحم تاثیرات بسیار زیادی داشته باشد. تمرینات عضلات کف لگن یکی از نرمشهایی است که برای تقویت عضلات لگن و رحم طراحی شده اند. ورزش هایی مانند کگل نیز می تواند کمک کننده باشد. این ورزش عضلات کف لگن شما را قوی تر می کند. ماهیچه هایی که جریان ادرار را کنترل می کنند را در طول این تمرین منقبض کنید، تا 10 ثانیه نگه دارید و سپس رها کنید. 50 بار در روز.
رژیم غذایی و سبک زندگی
تنظیم رژیم غذایی و سبک زندگی ممکن است به تسکین علائمی مانند یبوست کمک کند. افزایش مصرف آب و فیبر ممکن است به شما کمک کند. هنگامی که می ایستید یا راه می روید، اگر وزن مناسبی برای نوع بدن خود داشته باشید، عضلات لگن شما آنقدر تحت فشار قرار نمی گیرد.
دارو درمانی
اولین گزینهای که همه پزشکان از آن استفاده میکنند تجویز دارو است. کرم هورمونی استروژن یا حلقههایی که در واژن قرار میگیرند، میتوانند در بازیابی قدرت عضلات رحم موثر باشند. معمولا استروژن برای زنان یائسه استفاده میشود.
علائم همچنین ممکن است با پساری کاهش یابد. پزشک شما این دستگاه را در واژن قرار می دهد تا از اندام های لگنی شما حمایت کند.
جراحی
اگر درمان افتادگی رحم با ورزش و دارودرمانی اتفاق نیفتد، باید از روشهای دیگر مانند جراحی استفاده کنید. جراحی هیسترکتومی، لاپاراسکوپی و جراحی واژن برای درمان افتادگی رحم استفاده میشوند. هیستروکتومی جراحی است که رحم به طور کلی برداشته میشود. اگر بخواهید رحم خود را نگه دارید، باید از روشهایی استفاده کنید که در آنها نیازی به برداشتن رحم نباشد.
اگر همراه با رحم سایر اندامها مانند لگن دارای افتادگی باشند، برای رفع ساختار ضعیف لگن باید از بخیه استفاده کنید. این کار را میتوان به گونه ای انجام داد که عملکرد جنسی فرد با اختلال مواجه نشود.
روشهای دیگر
علاوه بر روشهایی که به آنها اشاره کردیم، میتوانید کارهای دیگری نیز انجام دهید. خود مراقبتی و درمان در منزل نیز یکی از راههایی است که بسته به شدت افتادگی رحم میتواند در درمان افتادگی رحم موثر باشد. برای جلوگیری از یبوست بهتر است که از غذاهای پر فیبر استفاده کنید و استفاده از مایعات را افزایش دهید. بلند کردن وسایل سنگین میتواند به شدت برای شما مضر باشد.
اضافه وزن میتواند باعث مشکلات زیادی شود. بهتر است که تحت نظر یک پزشک یا متخصص تغذیه وزن خود را تا حد مناسبی کاهش دهید. ترک سیگار نیز میتواند سلامتی شما را تضمین کند.
نتیجهگیری
افتادگی رحم مشکلی است که میتواند در زنان اتفاق بیفتد. عوامل زیادی در ایجاد آن نقش دارد. به طور مثال افزایش سن و زایمانهای مکرر میتوانند افتادگی رحم را ایجاد کنند. درمان افتادگی رحم بستگی به شدت آن دارد که با مراجعه به پزشک متخصص زنان در جنت آباد میتوانید شدت آن را تشخیص دهید. پس از انجام معاینات و آزمایشات مختلف، پزشک نوع درمان افتادگی رحم را تشخیص میدهد. علاوه بر درمانهایی مانند دارو و جراحی، شما نیز باید از درمانهای خانگی و ورزش نیز استفاده کنید.